BankID 2.0 – nå uten Java

Foto: Sigvald Sveinbjørnsson – digi.no

BankID 2.0 – nå uten Java var tittelen på fagmøtet i regi av Faggruppe for Programvareutvikling.

BankID 2.0 er et prosjekt som skal utvikle en web-basert (HTML/CSS/JS) BankID-klient. Man ønsker å gå vekk fra dagens løsning med en Java-klient for desktops/laptops. På sikt kan løsningen også erstatte dagens BankID-apper (iOS og Android) for smarttelefoner og nettbrett.
I tillegg til at den nye BankID-klienten vil spare sluttbrukere for installasjonsproblemer med Java, vil løsningen bli tilgjengelig på alle enheter og man slipper sikkerhetsrisikoen fra Java-sårbarheter.
Et ytterligere argument for at en ny løsning ikke bør være Java-basert, er at nettleseren Chrome vil slutte å støtte Java fra utgangen av 2014. Ny BankID 2.0 vil være på plass i god tid før det.

Prosjektleier for BankID 2.0, Frode Beckmann Nilsen, fortalte om utfordringene og teknologivalgene, om vurderingene som lå til grunn for den tekniske løsningen, både med hensyn til sikkerhet og brukervennlighet. Han sa også en del om bakgrunnen, rammene og gjennomføringsplanen for prosjektet.
Se video fra hans presentasjon:

Frode Beckmann Nilsen er Drifts- og utviklingssjef i BankID Norge. Han har dr.grad fra IFI på UIO og bred erfaring fra blant annet Telenor og Birdstep.

2 svar til “BankID 2.0 – nå uten Java”

  1. Jeg kan ikke fatte og begripe at en tjeneste som egentlig aldri trengte java, på liv å død skulle gå for java, ikke imponert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *