Delekultur vs sikkerhet

Tekna har nylig sendt ut en undersøkelse blant 1000 medlemmer som vi oppfatter at er knyttet til fagområdet IKT, IT eller telekommunikasjon. Vi har spurt hvilke temaer disse medlemmene er opptatt av.

Fagområdet er utflytende og gedigent og vi ønsker å vite hvordan vi best mulig kan hjelpe våre medlemmer med faglig påfyll, enten det er å tilby kurs, å igangsette nye foreninger eller om fagblogger, som denne, kan bidra med faglig påfyll etter hvert. Vi oppfatter at mange av våre medlemmer ønsker å gjøre oss bedre ved å svare på undersøkelsen. Det er vi veldig takknemlige for.

Interesser IKT-medlemmer
Hva er (IKT)medlemmene opptatt av? At mange er opptatt av Cloud computing, smidig, hvordan lede it-prosjekter, er ikke så overraskende, men at sikkerhet har så stort fokus….?

Sikkerhet
Mange svarer at de er opptatt av sikkerhet. Dette er helt klart noe våre medlemmer innen fagområdet IKT, IT og tele er opptatt av. Hele tre av ti svarer at de er opptatt av sikkerhet.

Som Teknamedlem innen samme fagområde, er jeg overrasket. Jeg har tidligere lenge jobbet i en kultur der den (dengang) nye delekulturen utfordret de som hadde ansvar for sikkerhet, og der sikkerhet fungerte som en bremsekloss på delekulturen.

Det er så mange positive synonymer med delekulturen. Den er moderne, raus og åpen, den bygger ned murer og krever ny bedriftskultur både innad og utad. Den omfatter Linux og annen åpen kildekode og sosiale medier som til og med delvis fikk æren for den arabiske våren.

Sikkerhet står for noe nødvendig, etablert og trygt. Ikke de mest trendy verdiene i dag. På den annen side er sikkerheten aldri naiv, slik delekulturen kan anklages for å være.

Det er kanskje kun i mitt hode at temaet sikkerhet er en slags motpol til den nye delekulturen, men om jeg har rett, er det overraskende at så mange er opptatt av sikkerhet.

Jeg vil veldig gjerne høre andres mening om dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *