Nytt nettverk: Tekna Helse og teknologi

Bli med i Teknas nye fagnettverk for helse og teknologi

Er du Tekna-medlem og opptatt av helse? Tekna bretter opp ermene for teknologen i helsevesenet og bygger nytt fagnettverk for de mange medlemmene med interesse for feltet.
Fagnettverket skal bygge et tilbud for deg som er Tekna-medlem og på en eller annen måte jobber med helse. Hva slags tilbud dette blir avhenger av innspill fra medlemmene, så del gjerne dine tanker med oss. Les mer om fagnettverket her. Du kan melde deg inn ved å sende kodeord TEKNAHELSE til 2007.

Det var kick-off for fagnettverket i Ingeniørenes hus, i Oslo, den 8. november, som oppfattet en faglig del med presentasjoner og oppgaver i forhold til hva nettverket skal fokusere på. Opptak fra arrangementet finner du nedenfor.

Programmet

AV1: Hvordan kan en robot bringe elever med langvarig sykdom ut av isolasjon? Marius Aabel, No Isolation
Marius forteller hvordan man har utviklet roboten AV1 vha UX fokus, iterasjoner og utstyr som idag har blitt rimelig nok for små bedrifter: egne 3D printere, egen elektronikkovn og egen «automatic pick and place machine».

Hvordan være med å påvirke gjennom Teknas faglige nettverk? Eli Haugerud, adv.leder Tekna Fag

Fra reagensrør til bygningsmasse, IT-standarder, helseundersøkelser og apper… Arild Ulset, prosjektleder Tekna Helse og teknologi
Hvordan lager vi faglig tilbud for et nettverk med så stor bredde?

Gruppearbeid A)

Hvilke tema bør Tekna Helse og teknologi jobbe med? Finn 3-5 temaområder og forklar

Gruppearbeid B)

Hvordan bør vi adressere disse temaene? Velg minst to, men fint om du finner forslag på alt.

hand00372-8

Det kommer til å skje mye i den norske helsevesenet i de neste årene. De demografiske endringene er så store, at dersom vi skal lykkes med å opprettholde dagens helsetilbud om tjue år, vil 1/3 del av den yrkesaktive befolkningen være ansatt som helsearbeidere. Går det an? Og er det realistisk ut fra et økonomisk perspektiv? Samtidig: hvor lenge lever en norsk regjering som ikke prioriterer å opprettholde kvaliteten i helsetilbudet? Her er det sterke økonomiske og politiske drivkrefter i sving.

Med dette som bakteppe er det ingen tvil om at en arbeidstakerorganisasjon som Tekna må engasjere seg helsepolitisk. Forøvrig er vi teknologioptimister: Vi mener at man kommer veldig langt med nye og smartere løsninger: Digitalisering og digital samhandling, sensorteknologi, kunstig intelligens, robotikk, m-helse, nye bruk av helsedata m.m. kan revolusjonere helsevesenet. Vi har også store muligheter for å bygge opp ny industri på både bioteknologi, helse- og velferdsteknologi i Norge.
av1_1

Helsevesenet har allerede blitt voldsomt teknologisk i løpet av de siste 5-10 årene og dette er bare starten: det vil komme mye, mye mer. Norske mann/kvinne i hus og hytte, i helseforetakene og i Regjeringskvartalet må legge seg på minnet at dersom denne teknologien skal utvikles, implementeres, driftes og vedlikeholdes, trengs det teknologer – og Tekna vil skape et løft for teknologen i helsevesenet.

Finn andre videoopptak fra arrangementer innen IKT eller biotek, i regi av Tekna.

2 svar til “Nytt nettverk: Tekna Helse og teknologi”

  1. Hei og takk for positiv tilbakemelding! Vi driver ikke bare med olje i Tekna altså! Ta en titt på faggruppene våre her: https://www.tekna.no/fag-og-nettverk . Vi har faglige tilbud innen biotek, klima, bygg, FoU, med mer! Du kan jo se litt på de andre bloggene også (se linker til høyre på denne sida)

  2. Så flott å se at Tekna nå også engasjerer seg i helse og teknologi! Som mangeårig Tekna-medlem og neste like mange år med utvikling av medisinteknisk utstyr, har jeg og mange av mine kolleger opplevd at Teknas kurs og fagfora helst har vært myntet på medlemmer som arbeider innen olje, energi, bygg eller generelt med ledelse. I Norge skjer det mye nytt og banebrytende innen helse-teknologi, både for bruk i vår rike del av verden, men også for å hjelpe helsevesenet i utviklingsland. Gledelig å se at Tekna tar initsiativ til et fagnettverk for oss også!

    Øystein Gomo
    (Produktutvikler og forsker i Laerdal Medical og Laerdal Global Health)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *